Skötselråd

Ditt smycke är gjort av naturmaterial. Det kan ändra karaktär allt eftersom tiden går. Vissa pärlor och stenar är färgade och de kan blekas med tiden. Den här förändringen kan gå snabbare om de utsätts för solljus eller fukt. När du inte använder ditt smycke, låt det ligga i sin påse mörkt och svalt.

Om smycket skulle bli smutsigt av någon anledning kan du tvätta av det försiktigt med vatten. Behöver du något medel så var sparsam med vanligt milt diskmedel eller en tvål.

Tofsen är vanligtvis av bomull eller silke. Den kan fräschas upp med vatten och milt diskmedel/tvål. Gnugga inte. Hårda tag kan få tofsen att bli sned eller gå upp. Du kan snygga till kanter på tofs med en vass sax. Om tofsen går upp kan man byta ut den, vill du ha hjälp med det så hör av dig. Enstaka maror har nylontofsar, de kan bli rufsiga. Fukta tofsen, lägg den mellan en handduk och stryk med strykjärn lite försiktigt med låg värme så rätar den ut sig. Ibland räcker det med lite fukt och att du trasslar ur den och låter den hänga en stund.

Behandla din mala snällt. Det är din vän och speglar och hjälper din energi. Använd den inte varje dag, energin i den falnar och den behöver återhämta sig regelbundet. 

För att formen skall hålla sig så ska du undvika att dra i den. Var varsam. Håll uppsikt över barn och djur i närheten. Stenarna kan också skadas om du är hårdhänt. 

Om olyckan är framme eller om materialet inte håller vad man kan förvänta sig så hör av dig till oss. Vi hjälper såklart vill vid reklamationer och lagningar.

  • Lagning av trasig mala, omknytning    grundkostnad från 300 kr + fraktkostnad en väg (ev förlorade/trasiga pärlor ej medräknat)
  • Byte tofs 100 kr + fraktkostnad en väg